Begeleiden is maatwerk

Het begeleidingstraject wat ik met jou vormgeef moet erop gericht zijn om jou weer in verbinding met jezelf én je kwaliteiten te brengen. Als je weet waar je eigen kracht én passie ligt dan kun je daar zélf op koersen en weer perspectief genereren.

Dat vraagt altijd om maatwerk.

Om je te ondersteunen bij je ontwikkeling gedurende je loopbaan en carrière, zet loopbaanadviesbureau NieuweZin (naast de eerdergenoemde Systematische Individuele Motivatie Analyse) verschillende instrumenten in. Dat is dus afhankelijk van je ondersteuningsvraag (of die van de organisatie waarvoor je werkt).

Met deze instrumenten kijk ik zowel naar het 'willen’, ‘kunnen' en ‘zijn’. Het doel hiervan is het creëren van bewustwording in relatie tot de organisatie waar je werkzaam bent (of daarbuiten).

Het resultaat: duurzaam inzetbare werknemers die energie krijgen van hun werk én kwaliteit leveren!

Begeleidingstraject
Zelfanalyse

Hoe krijg ik meer zicht op mijn kwaliteiten?

Er kan zich een moment in je loopbaan voordoen waarbij jij (of je werkgever) opnieuw zicht wil krijgen op je kwaliteiten en wat je daarin eventueel nog te ontwikkelen hebt.

Misschien blijf je teveel in je comfortzone en heb je het idee dat ‘het’ er nog niet helemaal uit komt. Misschien wil je wel ándere kwaliteiten in jezelf ontdekken en aanspreken, maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken. Of, je wilt verder komen in je loopbaan, maar je weet niet welke stappen je moet zetten.

Voor dit soort vragen heeft loopbaanadviesbureau NieuweZin, naast de SIMA®-methode verschillende werkvormen tot z’n beschikking, afhankelijk van de vraag die er op het moment bij je speelt.

Wat deze oefeningen in ieder geval met elkaar gemeen hebben is dat je door zelfanalyse een beeld krijgt waar je sterkste competenties, je kernkwaliteiten en valkuilen liggen.

Hoe krijg ik weer zicht op wat ik nu werkelijk wil?

Het kan voorkomen dat je, gedurende je loopbaan, het contact kwijt bent geraakt met wat nu werkelijk belangrijk voor je is. Er knaagt iets, routine is langzaam overgegaan in sleur. Je hebt je eigen behoeften, waarden en interesses te lang veronachtzaamd.

Kortom: in elke fase van een loopbaan kan zich zo’n heroriëntatie zich voordoen. De SIMA®-methode speelt, om deze vragen te beantwoorden, een prominente aanpak in het begeleidingstraject, maar een methode is nóóit leidend in mijn werkwijze; ik kijk altijd heel zorgvuldig wat nodig is op een bepaald moment. Ook hier heb ik desalniettemin de beschikking over een aantal werkvormen die ondersteunend kunnen zijn.

Dergelijke methodieken zijn bedoeld om je verbeelding aan te spreken. Ze zijn bedoeld om zo breed mogelijk te kijken wat je in beweging brengt of wat je eventueel remt.

heroriëntatie
Loopbaanbegeleider

Hoe krijg ik weer zicht op wie ik ben als professional?

Er kunnen momenten in je loopbaan komen waarop je je afvraagt; ‘is dit nu alles?’ Misschien vraag je je af of je wel op deze voet door wil gaan tot aan je pensioen.

Misschien voel je wel dat het tijd is om datgene te doen wat echt bij je past, maar weet je niet goed hoe dat aan te pakken. Of heb je het idee dat je ‘vast’ zit en vraag je jezelf af of je nog een stap kúnt en dúrft te maken.

Als loopbaanbegeleider beschik ik over een breed repertoire aan middelen die in de begeleiding ingezet kunnen worden. Zo onderzoek ik bv. samen met jou op welke momenten je je bezield voelde en verbonden was met hetgeen je deed.

Ik begeleid je eventueel bij het afscheid nemen van bepaalde thema’s; welke dromen heb je bijvoorbeeld niet kunnen realiseren, maar wat kan daarvoor in de plaats komen?

Samen met jou probeer ik een toekomst te ontwerpen die aansluiten bij je leef- en werkkwaliteiten, zodat je weer ‘nieuwe zin’ ervaart.

Weer in verbinding komen met wat je nu werkelijk wilt? Dat kan.

Loopbaanadviesbureau NieuweZin brengt je weer in verbinding met je eigen kwaliteiten!

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Je kunt mailen naar NieuweZin via info@nieuwezin.nl of bellen +31 648625913