Kom je tot je recht in je werk?

Sommige aspecten van je werk bevallen je wellicht goed, terwijl je andere taken ‘graag’ voor je uitschuift. Met de ene collega of leidinggevende kun je misschien prima uit de voeten, terwijl je een ander liever ziet gaan dan komen.

Van sommige klussen word je nerveus, van andere bijna gelukkig. En soms ga je misschien met lood in de schoenen naar je werk om vervolgens, weer thuisgekomen, opgelucht adem te kunnen halen.

Je vraagt je misschien af of je wel op de juiste plek zit, welke keuzes je met betrekking tot je loopbaan en carrière moet maken. Misschien heb je het gevoel dat je ‘vast’ zit en dat je, ondanks je inspanningen, maar niet verder komt. Waar ligt dit alles nu aan?

Op deze vragen geeft een SIMA® Motivatie-analyse antwoorden.

  • Zo’n analyse maakt helder in welke mate en op welke onderdelen een baan écht bij jou past (of hoe je deze passender kunt máken).
  • Zo’n motivatie-analyse geeft bovendien betrouwbare indicaties voor een realistische loopbaanontwikkeling.
loopbaanontwikkeling
Gemotiveerd gedrag

Fluitend naar je werk? Motivatie is de sleutel tot een succesvolle loopbaan.

Er is veel onderzoek naar motivatie gedaan. Uit al die onderzoeken is tot nu toe geen eenduidig antwoord gekomen. Het enige dat we wel met zekerheid kunnen zeggen is dat iedereen op zijn of haar manier gemotiveerd ís en wórdt.

Motivatie is zo bekeken maatwerk. Ieder mens beschikt dan ook over een individueel motivatiepatroon.

De vraag is echter: hoe ontdek je wat je nu echt wil, wat je motiveert? Als je dat weet ben je in staat om goede keuzes voor je werk en loopbaan te maken. Dan vind je gemakkelijker werk dat bij je past, werk waarin je je kunt ontplooien.

En dat geeft kracht en energie!

Het goede nieuws is dat we een patroon van gemotiveerd gedrag heel helder in kaart kunnen brengen.De SIMA® motivatie-analyse helpt je daarbij

De SIMA® motivatie-analyse ‘werkt’.

De SIMA® Motivatie-Analyse is methodisch en staat garant voor een zorgvuldige analyse van datgene wat je van nature motiveert. De SIMA®-methode is gebaseerd op een even eenvoudig als logisch principe:

Als we willen weten wat ons echt ‘beweegt’, moeten we kijken naar ons gedrag in de activiteiten die we zelf als plezierig én succesvol hebben ervaren.

De SIMA®-methode neemt dan ook als uitgangspunt concrete (het is géén psychologische test), door jezelf aangedragen activiteiten waar je tevreden over was én waar je plezier aan beleefde. Omdat je zelf het beste weet welke activiteiten dat zijn, wordt hier de analyse op gebaseerd.

Uiteindelijk ontstaat er een motivatie-patroon. In dat patroon – het Motivatieprofiel® – ligt vast wat een mens voor zichzelf nastreeft (centrale drijfveer) en welke vaardigheden hij of zij telkens weer als vanzelf gebruikt.

Ook geeft dit patroon aan welke onderwerpen iemand voortdurend boeien, onder welke omstandigheden iemand prettig functioneert en wat iemands voorkeursrol is als hij of zij met anderen werkt.

Inzicht in je eigen motivatiepatroon kan je huidige baan passender, plezieriger en daarmee tot een groter succes maken. Het helpt je bovendien aanzienlijk bij het maken van gerichte loopbaankeuzes.

Motivatie

De SIMA®-methode helpt je bewuste keuzes te maken m.b.t. je leven en loopbaan.

Stichting Emergo

Het adviesbureau NieuweZin werkt samen met Stichting Emergo en heeft een licentie om de SIMA®-methode toe te passen.

Meer weten over Werkwijze & Kosten? Interesse? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Je kunt mailen naar NieuweZin via info@nieuwezin.nl of bellen +31 648625913