Nieuwe Zin

Bram Sijtsma

Bram Sijtsma, het gezicht achter NieuweZin

Ik ben Bram Sijtsma, het gezicht achter NieuweZin. Al sinds mijn jeugd ben ik benieuwd naar wat (jonge) mensen beweegt, wat hun drijfveren zijn én hoe zij keuzes maken.

Via diverse functies kwam ik gedurende mijn eigen loopbaan regelmatig in aanraking met professionals die het idee hadden dat ze onvoldoende ‘uit de verf’ kwamen in hun werk.

Mensen bij wie de functie onvoldoende aansloot bij hun motivatie. Werknemers die vonden dat hun ‘talent’ onvoldoende tot z’n recht kwam in hun baan of simpelweg te weinig voldoening uit hun werk haalden.

Ook heb ik veel jonge mensen ontmoet en begeleid die zoekende waren in het maken van de ‘juiste’ studie- en beroepskeuzes.
Bram Sijtsma

Puzzelstukje

De juiste persoon op de juiste plaats

De trend dat mensen zoekend zijn voor wat betreft hun studie en loopbaan staat niet op zich.

Uit recent onderzoek blijkt dat maar liefst 1 op de 3 jongeren achteraf graag een andere studie- of beroepskeuzes had gemaakt.

Bovendien blijkt dat veel mensen niet bevlogen over hun werk zijn. De oorzaak hiervan ligt voor een deel dus in onze jeugd.

Dat moet anders kunnen. Daar ga ik werk van maken, zo dacht ik een aantal jaren geleden.

Dit is mijn missie:

  • Zorgen voor een optimale match tussen mens en organisatie, waarbij beide in hun kracht gezet worden.
  • Zorgen dat mensen ‘zin’ in werk en studie ervaren, hun werkzaamheden als ‘zinvol’ omschrijven en ‘nieuwe zin’ ervaren als het plezier naar de achtergrond is verschoven.

De professional

Als loopbaanbegeleider en studie- en beroepskeuzeadviseur ben ik een toegankelijke gesprekspartner voor (jonge) mensen die twijfelen over de keuzes waarvoor ze zich geplaatst zien. Ik heb veel vertrouwen in de mogelijkheden van mensen. In mijn werkwijze ben ik ondersteunend en uitnodigend.

In mijn benadering naar cliënten, werkgevers en opdrachtgevers ben ik enthousiast, energiek en betrokken. Ik ondersteun (jonge) mensen in het zich bewust worden van hun kwaliteiten, talenten en ontwikkelingsmogelijkheden.

Zo kan er ruimte ontstaan voor een nieuw perspectief. Ik ga voor een helder resultaat: een duidelijke koers, bewuste keuzes, nieuw elan, een andere richting of nieuw werk. Tot slot: ik heb een positieve kijk op het leven. Humor maakt daar een belangrijk onderdeel van uit.

Ik ben gecertificeerd als SIMA®-professional.

Bram Sijtsma (1969) is zelfstandig loopbaan- en studiekeuzeadviseur. Ook biedt hij professionele huiswerkbegeleiding en schrijft hij teksten voor bedrijven. Daarnaast bekleedt hij een functie als hogeschooldocent pedagogiek en is hij tevens studieloopbaanbegeleider en intervisor. Hij studeerde pedagogiek en werkt ruim twintig jaar in het onderwijs. Voor zijn onderzoek naar de betekenis van humor in opvoeding ontving hij in 2011 de ‘FMR Onderzoeksprijs’.


Kortom: Kom Verder. Met NieuweZin.

Motivatie kompas

  • Kun jij in je werk je potentieel wel voldoende kwijt?
  • Heb jij moeite om je interesses, behoeften en waarden te vertalen in een passende studie of functie?
  • Als adviseur van NieuweZin help ik je graag richting te geven.

"Bram weet heel goed de kern eruit te halen en prachtig te verwoorden. Ik was onder de indruk! Bram weet de juiste 'toon' te vangen. Werken met Bram is prettig. Hij is plezierig in de omgang en hij denkt mee over meerdere facetten van het bedrijf". Claudette Jacobs. Click the Message

Interesse? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Je kunt mailen naar NieuweZin via info@nieuwezin.nl of bellen +31 648625913

© 2016 - 2017 | Alle rechten voorbehouden aan NieuweZin te Dalfsen