Nieuwe Zin

Profielkeuze

Profielkeuze

Sta jij op het punt om een profiel- of sectorkeuze te maken en heb je geen idee wat je later wil worden?

Niet zo gek, want de wereld van werk ligt voor jou nog mijlenver weg. Tóch word je nu al gevraagd om een richting te kiezen, die (deels) van invloed is op je toekomst.

Weet je niet welk profiel te kiezen? Start een motivatie-onderzoek.

Een goede keuze maken, hoe doe je dat? Door jezelf te kennen? Tja, dat lijkt simpel, maar zo eenvoudig is dat niet. Er zijn volwassenen van verschillende leeftijden die daar nog moeite mee hebben.

Toch is er een mogelijkheid; om de goede richting te kiezen is het belangrijk om te ontdekken waar je blij van wordt, waar je energie van krijgt, wat jou van nature motiveert, waar je interesses liggen. Dankzij dat zelfinzicht kom je erachter wat jou keer op keer weer in beweging brengt. Maar, hoe weet je dat?
Weg omhoog

kompas

De kracht van motivatie

Hoe ontdek je nu wat jou motiveert? Als je daarachter bent kun je betere keuzes maken met betrekking tot je profiel, je studie én loopbaan. We kunnen stellen dat je dan zelfs makkelijker werk vindt dat bij je past.

Nu beschikt iedereen over een uniek motivatiepatroon, dus jij ook! Nu is er goed nieuws: zo'n patroon is te onderzoeken! En dus in kaart te brengen.

Zo’n patroon bestaat niet alleen uit wat je van nature motiveert, maar ook uit de vaardigheden die je gemotiveerd inzet, de onderwerpen die je van nature interesseren, de omstandigheden waaronder jij het beste tot je recht komt en de rol/plaats die je inneemt als je met anderen samenwerkt.

Het is juist de combinatie van die verschillende elementen die het motivatiepatroon uniek maakt.

Door inzicht te krijgen in je natuurlijke motivatie weet je beter richting te bepalen voor de toekomst!

Wanneer ben jij ‘op je best?’

Samen met jou kijk ik terug op je leven en onderzoek ik de vraag:'Wanneer was je op je best?’

Als je weet wanneer je op je 'best' bent, wanneer je het meest tot je recht komt, dan heb je goud in handen. Als je dat namelijk weet kun je proberen jezelf zoveel mogelijk in die positie te brengen waarin jij dingen doet waar je van nature goed in bent en waar je voor gemotiveerd bent. Je kunt natuurlijk niet al-tijd op je best zijn, maar het is wel goed te weten wanneer dat wel het geval is.


Ook met betrekking tot je toekomst is dit goed om te weten; er is niks prettigers voor toekomstige werkgevers om te zien wanneer jij in je element bent, goed presteert en daar ook nog eens energie van krijgt!

Dat is wat ik met jou onderzoek; aan de hand van door jou beschreven ervaringen. Uit deze ervaringen en na een uitgebreid interview met jou breng ik een patroon aan.

Dat motivatiepatroon geeft inzicht in jouw individuele talent, vaardigheden én je motivatie.

Springende mensen

  • Vind je het lastig een profielkeuze te maken? Dat hóeft niet. Maar... doe het wel zorgvuldig!
  • Bedenk goed met welk DOEL jij voor een profiel kiest.
  • Kies een profiel dat aansluit bij je MOTIVATIE & AANLEG. NieuweZin helpt je dat te onderzoeken.

Het studie- en beroepskeuze adviesbureau NieuweZin helpt jonge mensen bij het maken van hun profiel- en sectorkeuze.

Na zorgvuldige analyse heb je een realistisch beeld van je interesses, talenten en motivatie én je weet goed welk profiel aansluit bij jouw motivatiepatroon.

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Je kunt mailen naar NieuweZin via info@nieuwezin.nl of bellen +31 648625913

Het adviesbureau NieuweZin werkt samen met Stichting Emergo en heeft een licentie om de SIMA®-methode toe te passen.

© 2016 - 2017 | Alle rechten voorbehouden aan NieuweZin te Dalfsen