Nieuwe Zin

Studiekeuze

Hoe kies je een studie die bij je past?

Sta jij voor de keuze van een studie of beroepsopleiding, maar kom je er niet uit? Als ervaren studie- en beroepskeuzeadviseur help ik je graag op weg.
Ik help je inzicht te krijgen in:

wat jou van nature motiveert

welke onderwerpen je van nature interesseren

onder welke omstandigheden je het best functioneert

welke vaardigheden je daarbij van nature het liefst inzet.

Na onderzoek ontvang je een adviesrapport, wat helemaal op jou is toegespitst.

Na de bespreking van het adviesrapport begeleid ik je bij het maken van een keuze voor een studie of beroepsopleiding, passend bij je motivatieprofiel®.
Studiekeuze

Jong meisje

Ontdekken wie je bent & wat je wilt

Het maken van een studiekeuze kan lastig zijn. Het is in ieder geval een complexe en tijdrovende beslissing met soms ver strekkende gevolgen.

Zeg nou zelf; hoe weet je nu precies wat je de rest van je leven wilt gaan doen? Eén ding is zeker; het is de eerste stap in het avontuur van je carrière!

Een stap die je op verschillende manieren kunt zetten: je kunt informatie verzamelen, online interesse-, studiekeuze-, of beroepstesten maken én je kunt je omgeving om advies vragen. Het kan zijn dat deze stappen je weinig opleveren.

De belangrijkste vraag die gesteld moet worden bij het maken van een studiekeuze wordt door veel jongeren dan ook vaak overgeslagen.

De eerste vraag die jonge mensen zichzelf vaak stellen is: "Welke studie past bij mij?”, terwijl daar nog een vraag aan vooraf moet gaan. Dat is de volgende vraag: "Wat moet ik doen om meer inzicht te krijgen in wie ik ben?"

Een studie die bij je past

Een studie die bij jou past is dus het uiteindelijke resultaat van de zoektocht naar jezelf en dat wat je écht wilt.

Stop dus met het verzamelen van nóg meer informatie. Laat het idee varen dat voldoende informatie en een uitgebreide zoektocht uiteindelijk leidt tot een 'goede' keuze. Je creëert daarmee alleen maar een soort schijnzekerheid.

Samen met jou onderzoek ik op een methodische manier de volgende vraag:

‘wanneer was je op je best?’

Uit deze ervaringen en na een uitgebreid interview met jou breng ik een patroon aan. Dat motivatiepatroon geeft inzicht in jouw individuele talent, vaardigheden én je motivatie.

Lachend meisje
  • Zorgvuldig een studie kiezen? Dat leidt tot goede prestaties én een grotere kans van slagen.
  • Zorg dat je kiest waar jij echt gelukkig van wordt. En wat bij JOU past.
  • 1 op de 3 jongeren zou, als ze opnieuw mochten kiezen, een andere studiekeuze maken. Kies daarom zorgvuldig!
Susanna (twijfelde over de studie die ze moest kiezen)

“Voor het begeleidingstraject van Bram van NieuweZin had ik al een studie in gedachten. Ik richtte mij compleet daarop. Ik voelde me echter onzeker over mijn keuze en daarom kreeg ik begeleiding van Bram bij mijn studiekeuze.”
“Op een originele manier heeft hij, na zorgvuldig onderzoek, een Motivatieprofiel® van mij gemaakt. Daaruit bleek dat de studie die ik in gedachten had totaal niet aansloot bij mijn natuurlijke motivatie. Dankzij de studiekeuzebegeleiding heb ik nu een studie kunnen kiezen waar ik voor 100% achter sta!”

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Je kunt mailen naar NieuweZin via info@nieuwezin.nl of bellen +31 648625913

Het adviesbureau NieuweZin werkt samen met Stichting Emergo en heeft een licentie om de SIMA®-methode toe te passen.

© 2016 - 2017 | Alle rechten voorbehouden aan NieuweZin te Dalfsen