Nieuwe Zin

Uitgelicht

Help, mijn kind moet een studie kiezen!

Iedere ouder krijgt er op een gegeven moment mee te maken: de studiekeuze van hun kind.
Nog voordat je kind van school gaat wordt er van hem verwacht dat hij een vervolgopleiding kiest. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want het puberbrein (zo weten we uit onderzoek) is vaak nog helemaal niet voorbereid op zo’n ingewikkelde keuze. Daar komt nog eens bij dat het aanbod van opleidingen tegenwoordig overweldigend groot is. Welke opleiding gaat het worden? Business Studies? Fashion & Textile Technologies? Global Sustainability Science? Of toch maar ‘gewoon’ Economie of Rechten?
Je ziet het; er bestaat tegenwoordig een duizelingwekkende hoeveelheid opleidingen in Nederland, waarbij de ene studie nog indrukwekkender klinkt dan de andere. Het maken van een studiekeuze voelt voor veel jonge mensen dan ook als een bezoek aan een overvolle speelgoedwinkel met slechts twee euro in de portemonnee.

Keuzestress ligt op de loer. De stress om ‘verkeerd’ te kiezen zorgt dan ook voor veel uitval in het hoger onderwijs en kost ouders én kind een hoop frustraties, tijd en geld. Hoe help je je twijfelende zoon/dochter nu zo goed mogelijk bij een dergelijk keuzeproces?

Lees meer

Toon meer berichten

© 2016 - 2017 | Alle rechten voorbehouden aan NieuweZin te Dalfsen